Moedige Mama’s – Roelofke

Hier het verhaal van Roelofke. Over het drukke leven met twee kinderen, en de beslissing om er toch nog eentje bij te willen. En hoe zij God in dit alles betrokken heeft. Roelofke is 34 jaar oud en getrouwd met Henri. Ze hebben drie kinderen:  Rose (5), Jewell (3) en Hero (1). Daarnaast is ze pas begonnen met een eigen website: www.sherose.nl.


13164285_1156240897721883_8538603249431704932_n-2Het was kerstavond, twee jaar geleden. Henri en ik zaten knus op de bank een film te kijken. Groot geprojecteerd op de muur, met de beamer. Onze mini-thuisbioscoop!

De film die we keken sprak echt tot mijn hart, of eigenlijk was het God die tot me sprak, door de film heen. Iets herinnerde aan wat Hij al langer aan mij zei.

Een uitdaging van God

Klinkt misschien apart, maar ik geloof dat God door alles heen kan spreken. Een spontane gedachte in mijn hoofd, door een liedje, of dus een film. Zo heb ik de hele dag door gesprekken met Hem. Ik deel mijn hart en mijn verlangen, en als ik me ervoor openstel, spreekt Hij terug. Soms op heel verrassende manieren! Zie het als een vorm van bidden, heel natuurlijk, heel persoonlijk.

De weken voor die kerstavond had ik al het idee dat God mij uitdaagde: “Roelofke, omarm je moederschap. Omarm het.” Dit was niet zonder reden, want ik had er moeite mee om alle kanten van het moederschap te accepteren. Ik verlangde soms zo terug naar de tijd dat ik alleen was.

De tijd dat ik zo de voordeur uit kon lopen zonder na te denken wat er allemaal mee moest. Dat ik zelf kon bepalen wanneer ik wilde eten, slapen en wanneer ik weg wilde, zonder alles vooruit te hoeven plannen. Natuurlijk moest ik toen ook wel plannen, maar het was anders… het was allemaal zo anders geworden.

Tijdens de film sprak God met zijn stem vol liefde, in mijn hart: “Roelofke omarm je moederschap”. Hij sprak dit zo duidelijk dat mijn hart er zwaar van klopte. Alsof het gewicht van een hand erop lag. De woorden resoneerden in mijn gedachten, zo intens dat ik er niet omheen kon. Dat ik dacht: “Ik moet hier iets mee!” Toen bedacht ik: “Weet je wat, ik ga het gewoon tegen Henri zeggen. Hem zeggen dat ik het moederschap wil omarmen, wat dit ook maar mag inhouden en in hoeverre ik dit ook maar kan. Ook al voel ik dit nog niet zo, ik ga het in elk geval uitspreken.”

De reden dat ik het echt hardop wilde zeggen is dat ik een bewuste stap wilde maken, voor nu een actie verbinden aan datgene wat God van mij vroeg. Al eerder had ik verassend genoeg mogen ontdekken dat wanneer ik iets hardop uitspreek, ook al gaat het tegen mijn gevoel in, God daar op reageert, Zichzelf laat kennen in de situatie. Waardoor op de een of andere manier mijn hart verandert.

Een derde!?

De reactie van mijn man? Bijna zonder erbij na te denken zei hij: “O, dus je wilt een derde?!” Ik keek hem niet begrijpend aan: “Een derde?” Henri: “Ja, een derde kind!” Een oorverdovende stilte viel, waarna die werd doorbroken door een hardop lachen. O wat moest ik lachen! Ik dacht: “Hoe komt hij daar nu ineens bij?” Toen ik zei dat ik het moederschap wilde omarmen, had ik daar helemaal niet aan gedacht! Het was juíst zo mijn gevecht om staande te blijven. Een derde erbij?! Hoe bedacht hij het.

Terwijl ik aan het lachen was, voelde ik ineens dat God hierbij was. Uit het niets. Ik herkende het zo… Ja, het was zo duidelijk God, dat ik er niet om heen kon. Zijn aanwezigheid was als die hand wegend op mij hart, maar nu nog duidelijker. Als een mist, zo dik dat ik moeite moest doen om te ademen en de mist kon proeven als ik het zou willen. Mijn hartslag versnelde, maar tegelijkertijd ervoer ik diepe vrede. God zei.”Ja Roelofke, dat is wat ik wil. Dat is wat ik wil voor jullie, op dit moment.”

Een derde kind. Het staarde mij aan als een als voldongen feit! Hierbij wist ik dat Hij dit ook nog eens wilde bevestigen. En wel door Facebook. Van alle plekken die je bedenken kunt… Facebook!?

Toch was ik er zeker van dat zodra Henri en ik Facebook zouden openen dat daar dé bevestiging zou zijn. En zo was het! In een fractie van een seconde was bovenaan de startpagina een gedeelte van een Bijbeltekst te lezen: “U zult een zoon krijgen.”

Hero

Wow! Een zoon. Nog nooit had ik bewust het verlangen gehad om een zoon te krijgen. Maar nu, door de zekerheid dat dit écht was wat God voor ons, met ons voor had, sprong er een verlangen op in mijn hart. Zijn plan volgen voor ons gezin, dat is wat ik het allerliefste wilde! Het moment daarvoor had ik nog geen ogenblik gedacht over een derde kind, sterker nog, ik vond moeder zijn van onze twee prachtige meiden al heel intensief genoeg. En nu, nu was ik bereid om er opnieuw helemaal voor te gaan. Dit avontuur met God.

Vol van dankbaarheid waren wij toen negen maanden later onze “Hero” werd geboren.

“Omarm je moederschap”

Deze woorden resoneren nog steeds in mijn hart. En nog steeds is dit elke dag een heel bewuste keuze in mooie en in moeilijke momenten. De ene keer vol overgave en de andere keer mezelf voort slepend. De ene keer super praktisch, de andere keer puur een verstandelijke keuze. De ene keer met veel succes, de andere keer met veel, heel veel mogelijkheid tot groei. Maar te weten dat dit moederschap Gods plan is met mijn leven geeft zoveel houvast en vreugde dat ik niet anders zou willen!


13235561_1166429000036406_349022299064987551_o-2

Wanneer ik ‘met voorbedachte rade’ in jouw ogen kijk…

Word ik tóch onverwacht overrompeld

Overweldigd
Opnieuw & opnieuw
Verliefd op jou
~ Hero ~

Verliefd op de man
Die een deel van jou is
Verliefd op de God
die jou geweven heeft.

Deel dit:
Share